Προϊόντα

Κατηγορίες

Τυροκομικά

Η Κρήτη βρίσκεται στην υψηλότερη θέση κατανάλωσης τυριού παγκοσμίως. Στο καθημερινό τραπέζι υπάρχουν πλούσιες γεύσεις, όπως η γραβιέρα και η μυζήθρα.

Αρτοσκευάσματα

Το κρητικό παξιμάδι είναι το διπλοφουρνισμένο ψωμί της Κρήτης, μία συνταγή παρασκευής και διατήρησης του ψωμιού η οποία βασίζεται σε μια παράδοση αιώνων.

Βότανα

Τα αρωματικά φυτά και βότανα αποτελούν μία ακόμη σπουδαία παράδοση για την Κρήτη. Η Κρήτη δεν χρησιμοποιεί πολλά μπαχαρικά, το φαγητό της το νοστιμεύει με τα βοτάνια της γης!

Μελισσοκομικά

Το κύριο συστατικό του κρητικού μελιού είναι το θυμάρι και το κρητικό θυμαρίσιο μέλι είναι μοναδικό στον κόσμο λόγω της ιδιαίτερης του γεύσης και του ξεχωριστού του αρώματος.

Λάδι – Ξίδι – Ελιές

Το ελαιόλαδο έχει κυρίαρχη θέση στην κρητική διατροφή και θεωρείται το μεγαλύτερο μυστικό για τη μακροζωία των Κρητικών. Το φυσικό ξίδι από κρασί, κάνει ιδιαίτερο το κάθε πιάτο.

Κρασί – Τσικουδιά

Το κρασί και η τσικουδιά συνδέονται άρρηκτα με την κρητική παράδοση. Το κρασί συνοδεύει κάθε κρητικό γεύμα και η τσικουδιά αποτελεί το πιο γνωστό κέρασμα σε έναν καλεσμένο.

Διάφορα Προϊόντα

Στην κρητική διατροφή υπάρχει μία εντυπωσιακή ισορροπία: ποικιλία γεύσεων και αρωμάτων από αγνά και φυσικά προϊόντα τα οποία προσφέρουν εκείνο ακριβώς που χρειάζεται ο άνθρωπος για να παραμένει υγιής.