Μελισσοκομικά Προϊόντα

Το κύριο συστατικό του κρητικού μελιού είναι το θυμάρι και το κρητικό θυμαρίσιο μέλι είναι μοναδικό στον κόσμο λόγω της ιδιαίτερης του γεύσης και του ξεχωριστού του αρώματος. Αυτό οφείλεται στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του νησιού που συμβάλλουν  στην ανθοφορία πολλών ποικιλιών αρωματικών φυτών και βοτάνων όλο το χρόνο. Οι μέλισσες τρέφονται κυρίως από τα άνθη και το αποτέλεσμα είναι να παράγεται ένα μέλι εξαιρετικής ποιότητας , παχύρευστο, με άρωμα και γεύση που καταγράφεται στη μνήμη.

Το μέλι παίζει σημαντικό ρόλο στην παραδοσιακή κρητική διατροφή, καθώς αποτελεί την κύρια γλυκαντική ουσία για τους Κρητικούς και έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε σπουδαίες συνταγές. Ενδεικτικά, χρησιμοποιείται στα ξεροτήγανα και στα μελομακάρονα, ενώ η γεύση του παντρεύεται υπέροχα με τα καλιτσούνια, τη μυζήθρα, τον ανθότυρο και τα βραστάρια. Επίσης, αποτελεί μέρος του γαμήλιου τελετουργικού μαζί με τα καρύδια και το κόκκινο κρασί.

Προϊόντα με υψηλή διατροφική αξία που οι κρητικοί χρησιμοποιούν επίσης σαν γλυκαντικά είναι και το χαρουπόμελο το οποίο κατατάσσεται στην κατηγορία των υπερ τροφών αλλά και το πετιμέζι , το σκούρο ελιξίριο που φτιάχνεται βράζοντας τον μούστο.

Τα προϊόντα μας